Simlock verwijderen

Een simlock verwijderen is geen illegale activiteit. Providers zijn bijvoorbeeld zelf verplicht om indien er sprake is van een gsm met een simlock, deze na een jaar te verwijderen op verzoek van de klant. Het is echter niet toegestaan om firmware te hacken en zo de simlock te verwijderen. Mobiele telefoons kunnen met een simlock geprogrammeerd worden ter profijt van de provider. Deze heeft er namelijk alle belang bij dat de consument met een gsm niet zonder slag of stoot naar een andere provider kan overstappen. Dit is ook meteen de reden waarom er prepaid mobiele telefoons voor een lage prijs worden aangeboden. Vaak nog inclusief een bedrag aan beltegoed.

Legaal unlocken

Als je op dit moment de simlock wilt verwijderen, dan kun je na een jaar na de provider toe, maar als je daar niet op wilt wachten, heb je ook de mogelijkheid voor het legaal unlocken. Je kunt dit via internet doen, waarbij je er wel rekening moet houden dat deze wijze van simlock verwijderen altijd op eigen risico gebeurt. Overigens is een simlockvrije mobiele telefoon meer geld waar dan een gelijke gsm met simlock. Een simlock verwijderen kan dus ook een reden zijn als je van plan bent om je mobiel te verkopen. Voor een simlock verwijderen van je mobiel via internet moet je uiteraard een prijs betalen, maar die is vrijwel altijd lager dan wanneer je persoonlijk iemand gaat bezoeken, die de telefoon gaat unlocken.

Online simlock verwijderen

In elk geval wordt aangeraden om niet zelf met één of andere handleiding aan de slag te gaan om de mobiel te unlocken, want dat kan al snel desastreuze gevolgen hebben. Een verkeerde handeling en de gsm kan niet meer gebruikt worden. Kies daarom voor een betrouwbare online aanbieder voor een simlock verwijderen van je mobiel. Dan kun je daarna of je mobiel verkopen of nog een tijd lang plezier hebben van je gsm en op zoek gaan naar een andere provider.